טוען

מחפשים עבודה? מיתוסים והאמת שמאחוריהם!

ויקי גרונר | 11.01.17

מחפשים עבודה? בטח שמעתם הרבה מיתוסים ודעות קדומות. זה הזמן לגלות את האמת מאחוריהם!

 

1.לא כדאי לחפש עבודה בחגים ובחופש הגדול.

noלא נכון! אומנם לעיתים נצפית ירידה בכמות המשרות, בעיקר בתקופה בה ארגונים נמצאים בחופשה מרוכזת. לצד זאת, אם חברה זקוקה לעובד בדחיפות, היא תפתח משרה גם בחג. נצלו את העובדה שיש אנשים שמורידים את הרגל מהגז בתקופה הזו והעניקו לעצמכם יתרון (פחות מתמודדים למשרה – סיכוי טוב יותר שתתקבלו).

2.רק אנשי הייטק צריכים פרופיל לינקדאין.

noלא נכון! בלינקדאין תוכלו למצוא גם אנשי גיוס ומשאבי אנוש, כספים, תפעול, לוגיסטיקה, הנדסה, ביוטק, מדעים מדויקים, אדמיניסטרציה בכירה ועוד.

אגב, היום רואים יותר ויותר פרופילים בלינקדאין שנפתחים על ידי סטודנטים שמתחילים לפלס את דרכם לשוק העבודה.

3.בעידן האינטרנט אין צורך להיעזר בחברות השמה.

noלא נכון! לחברות השמה יש משרות בלעדיות שאינן מופיעות באתרי הדרושים, כולל משרות דיסקרטיות שארגונים אינם יכולים לפרסם עצמאית.

חברת ההשמה מלווה אתכם לאורך תהליך חיפוש העבודה, נותנת לכם יותר מידע על כך משרה, מקדמת את מועמדותכם על פני מועמדים אחרים, מכינה אתכם לשלבי המיון השונים, נותנת פידבק וכל זה בחינם. אז למה לא?!

לקריאה נוספת על חברות השמה.

4.מי שמוצא עבודה דרך חברת השמה יועסק דרך חברת ההשמה.

noלא נכון! ישנם תקנים שנפתחים בקליטה ישירה לארגון וישנם תקנים שנפתחים בהעסקה. הדבר תלוי במעסיק. בכל מקרה, העסקה דרך חברת כ"א מוגבלת לתקופה של 9 חודשים שבסופם הארגון יכול לקלוט אתכם אליו.

5.אם קורות החיים שלי מעניינים, יתקשרו אליי גם אם חסרים פרטים.

noלא נכון! בגלל שמתקבלים קורות חיים רבים לכל משרה, הנטייה היא ליצור קשר עם מועמדים שקורות החיים שלהם מפורטים וברורים.

לקריאה נוספת על כתיבת קורות חיים לחצו כאן

6.רצוי לא לציין אזור מגורים אם מחפשים עבודה בכל הארץ.

noלא נכון! לארגונים וחברות השמה יש מערכות אוטומטיות שקולטות את קורות החיים ופותחות לכם כרטיס בהתאם. המערכות מבצעות חיפוש על כל קורות החיים במאגר. אם מגייס הגדיר למערכת לחפש מועמדים מאזור באר שבע והסביבה, קורות חיים של מועמדים מאזורים אחרים או קורות חיים של מועמדים שלא ציינו אזור לא יעלו בחיפוש. למעשה, אם לא ציינתם אזור מגורים, אתם מפחיתים את הסיכוי של קורות החיים שלכם להופיע בחיפושים. אתם הייתם מגישים מועמדות למשרה שאינכם יודעים היכן היא? סביר שלא... קל וחומר המגייסים.

אז מה אפשר לעשות? ניתן לציין את היישוב ולהוסיף בסוגריים "גמישות להעתקת מגורים/לעבודה בכל הארץ"  

7.רק מי שמתבלט בדינמיקה הקבוצתית מקבל את המשרה.

noלא נכון! התנהגות אגרסיבית בדינמיקה תשיג בדיוק את התוצאה ההפוכה. ההנחה שאם מישהו היה תוקפן/שתלטן בדינמיקה ולא עבד טוב בצוות, הוא יתנהג כך גם בעבודה. לכן, סיכוייו להתקבל קטנים מאוד.

גם הקיצוניות השנייה לא רצויה. מועמד שלא ייקח חלק בדינמיקה ולא יתרום מעצמו לקבוצה ייתפס כעובד שלא ייקח חלק במטלות וככזה שלא יתרום מעצמו לעבודה. לכן, צריך למצוא את המינון הנכון בין פאסיביות לאקטיביות יתר.

8.אי אפשר להתכונן למבחני מיון, לראיונות ולמרכזי הערכה.

noלא נכון! חשוב להגיע מוכנים. את ההכנה ניתן לבצע עצמאית או דרך מכונים ייעודיים. הכנה מוקדמת תעזור לכם להגיע ממוקדים יותר ולהביא לידי ביטוי את יכולותיכם.

לקריאה נוספת על הכנה למרכזי הערכה לחצו כאן.

9.אם שולחים קו"ח שלא בשעות העבודה – רצוי לשלוח כמה שיותר מאוחר כל מנת שהם יופיעו בראש תיבת האימייל

noלא נכון! היום יש לארגונים רבים מערכות שממיינות להם את קורות החיים על פי מידת התאמה לדרישות התפקיד, לכן אין משמעות לשעת השליחה.

רצוי לשלוח את קורות החיים כמה שיותר סמוך למועד פרסום המשרה כדי לא לפספס.

10.שווה לנפח דברים בקורות החיים ואף לכתוב על דברים שאין לנו ניסיון בהם כדי להגדיל את הסיכויים לקבל שיחת טלפון. בשיחה אפשר יהיה להסביר הכל.

noלא נכון! אחרי שיחה קצרה המראיין יבין שאין לכם את הניסיון הנדרש. במקרה הטוב השיחה תסתיים בכך, במקרה הפחות טוב הוא גם יציין לעצמו הערה על בעיית אמינות דבר שכנראה יסגור לכם את הדלת לצמיתות באותו ארגון.

 

אז שיהיה חיפוש עבודה נעים, יעיל ונטול מיתוסים smiley


סוכן חכם

קבלו משרות למייל מיד עם פרסומן!

בהרשמה אתם מאשרים את תקנון האתר.
בלי ספאם, מבטיחים!